Kongeparret besøger Bornholm

Kongeparret besøger Bornholm
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
TOPNYHED | 1. MAJ 2024 • 09:14
TOPNYHED
1. MAJ 2024 • 09:14

Kongeparret besøger Bornholm som led i årets sommertogt med kongeskibet Dannebrog. Det oplyser Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse.

"Kongehuset har i dag offentliggjort planerne for årets sommertogter for kongeskibet Dannebrog, og togtet bringer kongeparret til Bornholm den 19. august, hvor de på dagen vil gæste øen og besøge udvalgte steder," fremgår det.

Borgmester Jacob Trøst (K) glæder sig til besøget.

– Det er mig en meget stor glæde, at kongeparret vil besøge Bornholm denne sommer med kongeskibet. Det er en absolut dejlig nyhed, at årets sommertogt går til Bornholm. Det bliver en festdag for hele Bornholm, og jeg tror og håber rigtig mange bornholmere vil møde op og hilse på kongen og dronningen, siger han i pressemeddelelsen.

Regionskommunen går nu i gang med det første indledende arbejde med at planlægge besøget og få lagt et 'interessant bornholmerprogram' for kongeparret.

Programmet for besøget på Bornholm bliver offentliggjort senere på foråret.

Kongehuset skriver på sin hjemmeside, at der er tale om et såkaldt sensommertogt, og at kongeparret også besøger Ærø og Assens. Togtet slutter i Vejle den 22. august.