Gravgaard: Godt fisket

Gravgaard: Godt fisket
LEDER | 23. APR 2024 • 05:30
LEDER
23. APR 2024 • 05:30

Insepa har med sin produktion indenfor fiskeriet igen vist vejen for Bornholm.

Insepa-koncernen, som står bag virksomhederne Espersen og Beck Pack Systems, sætter igen i år Bornholm på landkortet inden for international handel og industri.

Med et overskud på hele 108 millioner kroner i 2023, en fremgang fra 25 millioner året før, demonstrerer koncernen, at det er muligt at drive forretning på et højt niveau, selv i stor grad fra en ø i Østersøen.

Espersen, kendt for sin fiskeproduktion, har med en omsætningsstigning på syv procent til 3,5 milliarder kroner og en strategisk erhvervelse i Storbritannien bevist sin evne til at navigere og tilpasse sig i en konkurrencepræget branche.

Beck Pack Systems fortjener også anerkendelse. Denne virksomhed, med sin banebrydende og tophemmelige fiskeindpakningsteknologi, har ikke blot klaret sig godt finansielt, men også bidraget til at skabe en unik forretningsmodel, der sælger "bornholmsk know-how" til hele verden.

Tophemmeligheden bag Beck Packs innovative indpakningsløsninger viser, hvordan lokal opfindsomhed kan konkurrere globalt og skabe vækst og værdi langt ud over øens grænser. Det er en historie om, hvordan en lille ø kan gøre en stor forskel, ikke blot for de ansatte og deres familier men for hele lokalsamfundet.

At Bornholm kan være hjemsted for virksomheder, der leverer rekordresultater og står som lysende eksempler på dansk erhvervsliv, er noget, vi bør være stolte af. Det viser, at øen har potentialet til at tiltrække og udvikle virksomheder, der ikke bare ønsker at være en del af det bornholmske samfund, men også ønsker at præge den globale scene.

Vi på Bornholm har glæde af Insepa-koncernen. Deres succes er ikke kun et resultat af hårdt arbejde og ledelse, men også et bevis på øens evne til at fostre virksomheder, der kan mestre både lokale udfordringer og internationale muligheder, selvom al deres aktivitet ikke længere sker fra Bornholm. Det bør inspirere os alle til at støtte op om og fejre vores lokale erhvervsliv, som spiller en nøglerolle i at sikre øens økonomiske fremtid.

Bornholms Tidendes bestyrelsesformand er også direktør for Beck Pack Systems. Han har ikke haft med denne leder at gøre.