Folkekirkens Nødhjælp har fundet ny generalsekretær

29. APR 2024 • 11:03INDLAND/KRIMINAL

Tidligere international direktør Jonas Vejsager Nøddekær er Folkekirkens Nødhjælps nye generalsekretær.

Folkekirkens Nødhjælp har fundet afløseren for Birgitte Qvist-Sørensen, der tidligere på året stoppede som generalsekretær efter 13 år på posten af familiemæssige årsager.

Nødhjælpsorganisationen har fundet sin nye daglige leder i egne rækker, idet man har ansat 50-årige Jonas Vejsager Nøddekær.

Han har tidligere været international direktør i organisationen og har været fungerende generalsekretær i den mellemliggende periode.

- Han er den rette til at videreføre Folkekirkens Nødhjælps værdidrevne engagement i samarbejde med vores kirkelige og folkelige bagland og drive vores stærke nødhjælps- og udviklingsarbejde blandt verdens fattigste, siger forperson Marianne Hoff Andersen i en pressemeddelelse.

Selv føler Jonas Vejsager Nøddekær sig da også godt rustet til opgaven efter sammenlagt 23 års ansættelse, hvor han blandt andet har været udstationeret i Etiopien, Cambodia og Myanmar.

- Verdenssituationen er præget af krige, kriser, klimaforandringer og en ny geopolitiske virkelighed, men Folkekirkens Nødhjælp er vant til at navigere i komplekse kriser, også når det er svært, siger han.

Folkekirkens Nødhjælp omsatte sidste år for over en milliard kroner, som stammer fra private bidragydere, Danida, EU og FN.

Organisationen samarbejder med mere end 200 lokale partnere i 19 lande.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU