Aalborg smider seksmålsføring og taber knebent i Ungarn

25. APR 2024 • 20:31SPORT

Aalborg førte med seks mål på udebane mod Veszprem, men tabte 31-32 efter en skidt afslutning.

Aalborg Håndbold har gode chancer for at blive en del af Final 4-stævnet i Champions League.

Men de kunne have været endnu bedre.

Torsdag var Stefan Madsens udvalgte således foran med seks mål og på vej mod et formidabelt resultat, men tabte 31-32 hos ungarske Veszprem i den første af to kvartfinaler.

Der er returkamp i Aalborg onsdag i næste uge, og her skal værterne håbe, at Nicklas Landin og resten af den nordjyske defensiv rammer samme niveau som i første halvleg torsdag.

Især i kampens indledning blev gæsternes offensiv lukket helt ned og scorede kun én gang i de første ti minutter, hvorfor Aalborg var foran 1-6.

Anført af slovenske Aleks Vlah, men også de danske kæmpetalenter Mads Hoxer og Thomas Arnoldsen scorede Aalborg nærmest efter behag, og kun en håndfuld store redninger af spanske Rodrigo Corrales forhindrede et total kollaps.

Veszprem fik arbejdet gæsternes føring ned på to-tre mål, men i slutningen af første halvleg var den oppe og runde seks mål, inden den sluttede på 17-12 efter en formidabel halv time af Aalborg.

Den lovende Aalborg-indsats fortsatte i starten af anden halvleg, men langsomt fik Veszprem især offensivt langt bedre fat, og 15-21 blev forvandlet til 19-21 på bare to minutter.

Aalborg kæmpede bravt og holdt trods tilnærmelser om en ungarsk udligning sig længe i front med et-to mål, indtil det efter 53 minutter blev 27-27 efter en teknisk fejl, da gæsterne forsøgte sig med 7 mod 6-spil i en periode.

Danske Mike Jensen kom ind fra Veszprems bænk og leverede et par vigtige redninger, men helt holde Mikkel Hansen og kompagni nede kunne han ikke.

Mads Hoxer rev en flot 31-30-scoring i nettet med mindre end et minut tilbage, men lavede efter hurtig udligning også den fejl, som ungarerne udnyttede til at sikre sig sejren i allersidste sekund.