Brøndby-back om træthed: På grund af den dumme bane

28. APR 2024 • 19:48SPORT

Brøndby kæmpede med tingene på FCN’s kunstgræsbane. Ifølge holdets Sean Klaiber spillede banen en hovedrolle.

Brøndby havde det svært på kunstgræsbanen mod FC Nordsjælland på Right to Dream Park.

Begivenhederne endte 1-1, men Brøndby blev specielt efter pausen presset hårdt. De blågule så trætte ud, og det var markant tættere på en FCN-sejr end omvendt.

Kunstgræsbanen i Farum spillede dog en væsentlig rolle i det intense topopgør, hvor ligaens førerhold Brøndby havde sine problemer.

- Vi var trætte til sidst, men det var også på grund af den dumme bane. For at være ærlig, så havde alle smerter. Det er vanvittigt, siger Brøndbys Sean Klaiber.

- På en normal bane fortsætter bolden med at rulle, men her stopper den op. Så kroppen skal rykke sig hurtigt, og det er hårdt. Det er noget lort for musklerne.

Efter kampen havde Sean Klaiber selv isposer på benene med muskelsmerter fra underlaget mod FCN.

Brøndby-backens skarpe kritik af banen har dog ikke gang på jord ifølge FCN-cheftræner Johannes Hoff Thorup.

- Der er lavet mange studier på det, så han kunne begynde at læse nogle af dem.

- Så kunne han tage fat i, at det absolut ikke giver flere skader at spille på kunstgræsbaner. Det er bare et spørgsmål om at forberede sig, siger Hoff Thorup.

Brøndbys Sean Klaiber havde selv en stor chance i første halvleg, men kunstunderlaget påvirkede situationen og kampen helt generelt.

- Det gør også noget for kampen. På en normal bane havde jeg nemt scoret på min chance i første halvleg. Så havde jeg kunnet løbe med bolden, for jeg var hurtigere end Nordsjællands forsvar.

Brøndby kæmper for guld, men trods et pointtab mod FCN ser de blågule søndagens resultat med nogenlunde positive briller.

- Efter den svære anden halvleg skal vi være glade for uafgjort. Vi tager det ene point med hjem, for vi tabte heller ikke, siger Klaiber.

Brøndby fører stadig Superligaen, men FC Midtjylland kan med en sejr mandag over Silkeborg bringe sig et enkelt point fra Brøndby. FCN har seks point op til Brøndby med fem runder igen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

13. MAJ 2024 • 10:32SPORT
OB lukker træninger i skæbneuge

SENESTE RITZAU