College og stjernesparring giver golfspiller fantomstart som prof

2. MAJ 2024 • 06:30SPORT

Rasmus Neergaard-Petersen har vundet to turneringer og tjent en million på under et år som professionel.

I juni sidste år blev Rasmus Neergaard-Petersen professionel efter fem år på college i USA, og siden har den 24-årige golfspiller ikke set sig tilbage.

I sin anden turnering efter overgangen fra amatør sluttede han som nummer syv i DP World Tour-turneringen BMW International Open, og siden årsskiftet har han været flyvende på Challenge Tour.

I sidste uge vandt han sin anden turnering på godt en måned og er allerede oppe som nummer 181 i verden. Dermed er han den fjerdebedst placerede dansker efter stjernetvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen.

- Det har været helt fantastisk. Jeg gik hele vinteren og håbede på en god start, og jeg forventede, at jeg kunne få succes i år, men det her er langt mere, end jeg havde turdet drømme om, siger Rasmus Neergaard-Petersen.

Én sejr mere på Challenge Tour sikrer ham adgang til DP World Tour resten af året. Hvis ikke det lykkes, ligger han allerede favorabelt placeret på listen, hvorfra 20 spillere får kort til den største europæiske tour næste år.

Succesen kommer ikke bag på Neergaard-Petersen, der som 19-årig drog mod USA for at studere og spille golf på Oklahoma State University.

- Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Jeg er blevet en bedre golfspiller og føler, at jeg har niveauet til at være med, og jeg er blevet mere moden som menneske, siger han.

Han mener, at succesen er et resultat af den ro og tid, han har haft til at udvikle sig på universitetet.

- Hvis jeg ikke var taget på college, var jeg nok blevet professionel tidligere, men jeg tror ikke, jeg havde fået succes lige så hurtigt, som jeg har fået nu.

- Det har været en glidende overgang, og jeg har lært utrolig meget på college, som har betydet, at jeg nok nu er en bedre golfspiller, end jeg ville være, hvis jeg var blevet professionel tidligere, siger han.

Da han sluttede sig til golfholdet på universitetet, blev han holdkammerat med en nordmand, som i dag er en af de største kanoner i international golf.

Viktor Hovland var i gang med sit sidste år på universitetet, og den øjeblikkelige syver på verdensranglisten blev en god sparringspartner.

- Viktor blev boende i Stillwater, hvor universitetet ligger. Så han trænede ofte med os. Hver dag kunne jeg studere ham og se, hvor jeg selv kunne lægge på. Det gav blod på tanden at være så tæt på sådan en fyr, for man kunne se, hvad der skulle til for at blive top-10-spiller i verden.

- Han er en super rar og sympatisk fyr, som ikke har ændret sig det mindste, selv om han har vundet store turneringer og tjent bunker af penge, og jeg kan spørge ham om hvad som helst, siger Rasmus Neergaard-Petersen.

Med sig fra universitetet i Oklahoma fik Neergaard-Petersen desuden en bachelor i regnskab, og det er slet ikke så dumt, når man begynder at sætte store præmiebeløb ind på bankbogen.

- Jeg skal snart lave selvangivelse for sidste år, så det gør det da lidt nemmere, griner Neergaard-Petersen, der efter fem år som amatør har vundet cirka en million kroner siden juni.

- Det er selvfølgelig rart, for det er mit levebrød. Men jeg bruger ikke så mange kræfter på det. Jeg er mere fokuseret på ranglistepoint og på at blive så god som muligt.

Den store drøm er at indløse kort til PGA Tour og flytte tilbage til USA.

- Men det er ikke det, jeg tænker over lige nu. Jeg prøver at nyde, at jeg vandt i sidste uge, og så er jeg allerede ved at forberede mig til den næste udfordring, siger Neergaard-Petersen.

Da han var færdig med universitetet, flyttede han hjem til sine forældre i Nordsjælland, og der bor han lidt endnu.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU