Nikolaj Jacobsen skal lægge planer med ferieramte stjerner

8. MAJ 2024 • 06:30SPORT

Rasmus Lauge har ekstra lang sommerferie før OL, men forsikrer, at han ikke smider kampformen over bord.

Nikolaj Jacobsen skal have sig et par uventede planlægningsmøder i den nærmeste fremtid.

Efter afslutningen på slutspillet i herrernes håndboldliga er flere potentielle OL-deltagere nemlig blevet tvunget på ferie.

Det gælder blandt andre Emil Madsen og Rasmus Lauge, der med henholdsvis GOG og Bjerringbro-Silkeborg ikke nåede DM-semifinalerne.

De kan derfor se frem til en længere pause end langt størstedelen af landsholdskammeraterne, der endnu har stramt program i op til en måned.

- Der er ingen tvivl om, at jeg skal have en snak med nogle af de spillere, som er gået på sommerferie. Vi skal tale om, hvordan deres planer er, for jeg kan ikke bruge, at de holder fem ugers pause.

- De må selvfølgelig gerne holde noget pause, for det har kroppen også godt af, men vi skal have lagt en plan og finde ud af, om der er træning til rådighed i klubben, eller hvordan vi får det løst, siger Nikolaj Jacobsen.

Landsholdet har OL-forberedelser på programmet i slutningen af juni og det meste af juli, og alle kommer til at få pause, inden det går løs i Paris.

Men for Rasmus Lauge er det en uvant situation at være gået på ferie fra klubben allerede nu. Han ser dog ingen grund til bekymring i forhold til OL-formen.

- Jeg skal holde lidt fri, men skal også hurtigt i gang med både håndboldtræning og fysisk træning. Det skal vi nok få strikket fint sammen, siger Rasmus Lauge.

Den rutinerede playmaker har været i gamet så længe, at han nok skulle kunne administrere situationen, mener han. Og han kan sågar se fordele for sig selv.

- Det er en fordel, at jeg kan komme frisk ind til OL. Jeg kan optimere min krop og stå knivskarpt. Det er sådan, jeg går til det, mens mange andre måske kan være slidte. Jeg kommer med en friskhed og blod på tanden, siger Rasmus Lauge.

Danmark spiller i den kommende weekend to testkampe og mødes så igen 20. juni og otte dage frem. Derefter venter de sidste OL-forberedelser fra 8. juli. Danmark åbner OL 27. juli mod Frankrig.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU