Ribe-Esbjerg tager livsvigtigt point i Aalborg

28. APR 2024 • 21:18SPORT

Ribe-Esbjerg kan selv afgøre, om klubben skal i DM-semifinalen efter uafgjort i Aalborg.

Aalborg Håndbold har for tiden ikke andet end æren at spille for i den hjemlige liga, og det udnyttede Ribe-Esbjerg søndag aften.

Efter en middelmådig indsats fra nordjyderne lignede Ribe-Esbjerg længe en vinder, men Aalborg fik udlignet til 32-32 til allersidst.

Ikke desto mindre jublede spillerne fra Ribe-Esbjerg, for det ene point betyder, at de selv kan bestemme, om de skal i DM-semifinalen.

Det kan de gøre, når Mors-Thy venter i den sidste og afgørende runde, og her har Ribe-Esbjerg en stor overhånd.

Senere søndag aften tabte Mors-Thy nemlig med svimlende 24-39 til Bjerringbro-Silkeborg, hvis chancer for semifinalebilletter forduftede efter søndagens tidlige resultat.

Resultatet i Silkeborg betyder, at Ribe-Esbjerg har et point mere end Mors-Thy før sidste runde og kan dermed nå semifinalen med uafgjort.

Aalborg var uden Mads Hoxer, der af sikkerhedsmæssige årsager fik lov at hvile kroppen, inden Veszprem venter i Champions League i den kommende uge, og måske derfor havde Aalborg svært ved kontinuerligt at score i første halvleg.

Højrebacken er som regel garant for en klasseafslutning ud af det blå, hvis det brænder på, men søndag sad han på tribunen, og erstatningen Jack Thurin har bare ikke samme klasse som sin konkurrent.

Ribe-Esbjerg greb muligheden og spillede frisk til i angrebet, hvor især Mathias Jørgensen, Sune Iversen og William Aar var bærende for gæsterne.

Sammen var de stærkt medvirkende til, at Ribe-Esbjerg gik til pause med en etmålsføring.

I anden halvleg så gæsterne ud til at have distanceret Aalborg afgørende, da de midtvejs havde skabt en føring på fem mål. Men så skruede Aalborg betragteligt op for niveauet.

Lynhurtigt var føringen reduceret til ét mål, og i kampens sidste angreb udlignede Aalborg og reddede æren.