Spansk fodboldboss skal for retten for omstridt VM-kys

8. MAJ 2024 • 20:18SPORT

Luis Rubiales risikerer fængsel i to og et halvt år for at have kysset Jennifer Hermoso sidste år.

Den tidligere præsident for Spaniens Fodboldforbund Luis Rubiales skal for retten i forbindelse med sit omstridte kys i forbindelse med fejring af den spanske VM-triumf i 2023.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters onsdag.

Rubiales står anklaget for henholdsvis seksuelt overgreb og for at have tvunget Hermoso til at sige, at kysset skete med samtykke fra spilleren.

I forbindelse med det sidste punkt er også den daværende landstræner, Jorge Vilda, sportschef Albert Luque og fodboldforbundets tidligere marketingschef Ruben Rivera, en del af anklageskriftet.

Rubiales risikerer op til et års fængsel, hvis han bliver fundet skyldig i overgrebet, og yderligere op til 18 måneders fængsel for anklagen om tvang.

Endnu er der ikke sat dato på retssagen.

Under sejrsceremonien efter VM-finalen 20. august sidste år, hvor Spanien slog England med 1-0, holdt Rubiales om Hermosos hoved med begge hænder, da han kyssede hende på munden.

I henhold til spansk lov kan et kys uden samtykke betragtes som et seksuelt overgreb

Luis Rubiales ville i første omgang ikke forlade sin post, da han ikke mente, at han havde gjort noget galt. Han endte dog med at trække sig efter stort pres.

Senere er han blevet udelukket fra al fodbold i tre år af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Han trak sig også som vicepræsident i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Kyssesagen er ikke den eneste, som Luis Rubiales er involveret i.

Tidligere i år ransagede spansk politi Det Spanske Fodboldforbunds (RFEF) hovedkvarter i en mulig sag om korruption.

Korruptionssagen handler om at højtstående folk i forbundet - deriblandt Rubiales - kan have fået penge under bordet for at placere den spanske Super Cup i Saudi-Arabien.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU