Biden tilkendegiver klar holdning til angreb på Rafah

29. APR 2024 • 01:02UDLAND

Søndag har Biden og Netanyahu talt sammen, hvor Biden gentog sin holdning til muligt israelsk angreb på Rafah.

USA's præsident, Joe Biden, har søndag talt med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og gjort det klart, hvordan han forholder sig til et muligt israelsk angreb på byen Rafah.

Det fremgår af en udtalelse på Det Hvide Hus' hjemmeside.

Det uddybes ikke i udtalelsen, præcis hvad Biden søndag har sagt om Rafah, men det lyder, at han til Netanyahu "gentog sin klare holdning".

USA har flere gange tidligere opfordret Israel til ikke at angribe Rafah på landjorden.

Samtalen mellem de to ledere sker, efter at Israel har sendt et forslag til den væbnede islamistiske gruppe Hamas om at indføre våbenstilstand i Gazastriben.

En anonym højtstående embedsmand fra Hamas har søndag sagt til nyhedsbureauet AFP, at Hamas "ikke har nogen større problemer" med forslaget, og at en delegation fra bevægelsen vil afgive et svar til et møde i Egyptens hovedstad, Kairo, mandag.

Netanyahu og Biden drøftede søndag også en øgning af den humanitære hjælp, der kommer ind i Gaza. Herunder skal det fra næste uge tillades, at flere leverancer kommer ind i området via Gazas nordlige grænse.

- Præsidenten understregede behovet for, at disse fremskridt fastholdes, og at de styrkes i fuld koordinering med humanitære organisationer, lyder det i udtalelsen.

Rafah ligger på grænsen til Egypten og er den eneste by i Gaza, som Israel ikke er gået ind i.

Over en million mennesker har søgt tilflugt der, mens Israels offensiv har forårsaget store ødelæggelser i store dele af det øvrige Gaza.

Over 34.000 i Gaza er ifølge sundhedsmyndighederne blevet dræbt.

Det skete, efter Hamas den 7. oktober sidste år angreb Israel og ifølge israelske tal dræbte over 1100 personer.

Israel har svoret, at det vil gå ind i Rafah, der omtales som Hamas' sidste højborg.

Talsmanden for USA's nationale sikkerhedsråd, John Kirby, har tidligere sagt, at Israel er gået med til at lytte til USA's bekymringer om situationen, inden landet udfører et stort angreb mod byen.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU