Gratis tur i Rønne Bio med EU

Gratis tur i Rønne Bio med EU
Filmplakaten.
NOTITS | 23. APR 2024 • 19:30
NOTITS
23. APR 2024 • 19:30

Igen i år indbyder Europe Direct Bornholm og Europabevægelsen på Bornholm til gratis film og popcorn, fortæller Rønne Bio på sin hjemmeside.

Der kan bookes op til fem billetter per person til den 8. maj som en markering af Europadagen den 9. maj, som hylder fred og samhørighed i Europa, idet datoen markerer årsdagen for den historiske "Schumanerklæring". I en tale i Paris i 1950 fremlagde den franske udenrigsminister Robert Schuman således sin ide om en ny form for politisk samarbejde i Europa, som ville gøre det utænkeligt, at Europas lande igen ville gå i krig med hinanden. Hans foreslåede kul- og stålunion anses som begyndelsen på det, vi i dag kender som EU.

Da Europadagen i 2024 falder sammen med Kristi himmelfartsdag, er den gratis filmforevisning rykket frem til onsdag 8. maj.

På dagen vil Rønne Bio vise "Bastarden", som bygger på bogen "Kaptajnen og Ann Barbara" af Ida Jessen og fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750'ernes Danmark.

Filmen er den første dansksprogede film fra den danske instruktør Nikolaj Arcel siden den yderst succesfulde "En kongelig affære", og i hovedrollerne ses Mads Mikkelsen og Amanda Collin.

EU har støttet både udvikling og distribution af "Bastarden", der har vundet et væld af filmpriser, herunder hele tre priser ved European Film Awards, den europæiske filmbranches pendant til Oscar-uddelingen.