Arbejder du med IT? Derfor bør du få ransomware beskyttelse

Arbejder du med IT? Derfor bør du få ransomware beskyttelse
SPONSERET AF ITM8.DK |

ANNONCE fra itm8.dk

Der sker mange skræmmende ting på internettet, i den verden vi lever i lige nu, og ransomware er en af dem. Det kan være svært at navigere i, hvordan man bedst muligt agerer på nettet og beskytter sine data bedst. Her kan du læse mere om, hvorfor du bør få ransomware beskyttelse på din computer.

Hvad er ransomware?
Ransomware er en slags virus eller skadelig type malware, der kan kryptere dine filer på computeren, og gøre så du ikke selv kan tilgå dem. IT kriminelle er snu, og vil få dig til at installere denne skadelige virus på din computer, bl.a. ved hjælp af phishing. Hvis du ikke har ransomware beskyttelse, og du får denne virus/malware på din computer, vil du som sagt ikke kunne tilgå dine filer, medmindre du overfører en sum penge til de IT kriminelle. ”Ransom” betyder ”løsepenge”, og du skal derfor punge ud, før du kan få adgang til dine ting igen. Det er selvfølgelig noget man gerne vil undgå, og derfor er det vigtigt med ransomware beskyttelse.

Hvad er ransomware beskyttelse?
For at blive beskyttet mod ransomware og få ransomware beskyttelse, er der nogle ting du kan gøre. Du skal bl.a. altid huske at være kritisk, når du modtager mails eller dokumenter med links, da det kan udløse en virus på din computer, hvis du klikker på dem. Du skal også huske at opdatere dine systemer, så sikkerheden er i top. Ofte kan man udskyde sikkerhedsopdateringer, men det er en god ide at få dem installeret med det samme, de popper op. Hvis du allerede er blevet udsat for en angreb, anbefales det, at du ikke betaler de IT kriminelle. Dette vil blot få dem til at fortsætte deres ulovlige aktiviteter. Forbyg derimod ved at lave en god backup uden for din virksomheds netværk, så du kan tilgå det tabte.